Natuurvoeding

Natuurvoeding advies

Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte. Voeding wordt daarbij zwaar onderschat, terwijl dit de benzine is die jouw motor laat draaien. Door gezond te eten kunnen ziekten voorkomen worden. Natuurvoeding advies wordt in mijn praktijk ALTIJD gegeven in combinatie met voetreflexzonetherapie.

Het doel van natuurvoeding advies is samen met jou, te komen tot een zo goed mogelijk dagelijks eetpatroon. Gevolg daarvan is dat je je fitter voelt en gezonder zult zijn. Bijkomend voordeel kan zijn dat je afvalt, dit is echter geen uitgangspunt.

De kern van het advies is:

Waarom, Hoe, Wanneer,  Wat en in welke combinatie eet en drink ik

Je huidige eetpatroon is het uitgangspunt. Stapsgewijs ga je aanpassingen doorvoeren waar je zelf achter staat en die haalbaar zijn in je werk- en privé situatie. Door het voedingspatroon aan de situatie aan te passen, is het mogelijk te werken aan een biologisch evenwicht en de energie in balans te houden. We streven daarbij naar een evenwicht op hormonaal vlak, in de darmflora, met betrekking tot het immuunsysteem en ten aanzien van de bloedsuikerspiegel. De voetreflexmassages helpen het lichaam te reinigen en blokkades op te heffen.

Uiteindelijk heb je je eigen voedingspatroon samen gesteld met behulp van mijn adviezen. Deze komt voort uit een theoretisch basis-, energie gevend- en een slijmvliesopbouwend voedingspatroon.

Ik durf te beweren dat je na een behandeltraject lekkerder in je vel zit!!

Klik hier voor een afspraak of bel 06-49831859

Theorie over natuurvoeding

Natuurvoeding is gebaseerd op een orthomoleculair voedingspatroon. In 1968 introduceerde prof. Dr. Linus Pauling, chemisch ingenieur en hoogleraar, de orthomoleculaire geneeskunde. De term orthos komt uit het Grieks en betekent juist, recht, goed en gezond. Moleculair heeft betrekking op molecuul. De orthomoleculaire voedingsleer streeft er naar de lichaamscellen van optimale hoeveelheden voedingsstoffen te voorzien. Het is een studie naar de werking van de micro- en macrostoffen in ons lichaam om een goede gezondheid in stand te houden. Behalve vitaminen en mineralen zijn de juist aminozuren, vetzuren, plantenstoffen en water, de stoffen waar het om gaat. En wel in de juiste verhoudingen. Orthomoleculaire voeding is dus gericht op een optimale beschikbaarheid creëren en in stand houden van alle moleculen die het organisme nodig heeft om te kunnen functioneren en gezond te blijven.

Het Westerse voedingspatroon

Het huidige Westerse voedingspatroon levert vaak niet de voedingsstoffen die wij echt nodig hebben. We eten in verhouding teveel koolhydraten, te weinig eiwitten en te weinig gezonde vetten. Door onwetendheid eten we verkeerde producten. Onder invloed van Marketing en het aanbod van de supermarkten worden we op het verkeerde spoor gezet. We leven in een maatschappij waar ziekten worden ‘opgelost’ met medicijnen, symptoombestrijding. Realiseer je je dat een goede gezondheid begint bij de brandstof (=voeding) die je jezelf geeft.

Er zijn drie stappen in het proces om het voedingspatroon aan te passen:

  1. Bewustwording van het feit dat voeding maakt wie we zijn of willen zijn
  2. Kennis vergaren van de juiste voeding
  3. Toepassen van de kennis, ofwel het stapsgewijs invoeren van een dagelijks orthomoleculair voedingspatroon

Effecten van Natuurvoeding:

Ik wil je graag helpen om terug te keren naar de basis van een gezonde levensstijl. En nee, ik ben geen heilige. Ik drink koffie, wijn en eet taart op een verjaardag. Ik kies echter wel bewust wat ik eet en drink en heb gemerkt dat mijn energiepijl is verhoogd. Onderstaand vind je een opsomming met overige positieve gevolgen van een orthomoleculair voedingspatroon:

Meer energie, beter slaappatroon, rustiger hoofd, heldere gedachten, stressbestendig, minder droge huid, minder haaruitval, minder hoofdpijn, sterker bewustzijn en gewichtsverlies.

Het streven is om ziekten buiten de deur te houden. En om het lichaam goed op te bouwen en te onderhouden, waardoor sprake kan zijn van een energieker en actiever leven. Daarnaast verbetert de weerstand aanzienlijk, zodat onder meer bacteriën en virussen geen grip op het lichaam krijgen.

Het advies:

Je kan een afspraak maken voor een consult natuurvoeding advies. Dit eerste consult neem ik een uitgebreide vragenlijst met je door en leg uit wat ik voor je kan betekenen. Natuurvoeding advies wordt ALTIJD gecombineerd met voetreflexzonetherapie. Hierbij wordt je vanuit de holistische benadering ondersteunt in de verandering van je voedingspatroon. Je krijgt vervolgens een ‘Eetdagboek’ mee. Gedurende 3dagen hou je daarop bij wat en hoeveel je eet en drinkt. Dit eetdagboek neem je mee naar de volgende spraak. Tijdens een tweede consult kan ik je volledig gericht op jouw situatie adviezen geven om je voeding aan te passen. Uitgangspunt hierbij is een basis voedingspatroon, energie gevend- of slijmvliesopbouwend voedingspatroon. Afhankelijk van je behoefte zal ik je de weken/maanden daarna begeleiden en adviseren.

Kijk hier voor tarieven, vergoeding en het maken van een afspraak