Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie is geschikt voor iedereen

De vijf natuurgeneeskundige principes

Reflexzonetherapie is natuurgeneeskundige therapie. Dit betekent dat ik werk volgens vijf natuurgeneeskundige principes. De eerste is energie. Zonder energie, de basis van leven, is er geen mogelijkheid tot herstel. De tweede is prikkeloverdracht. Het herstel van interne fysieke en mentale communicatie wordt bereikt door voetreflexmassage. Drainage, het derde principe, zorgt voor het verminderen van toxische belasting in geestelijke en stoffelijke vorm. Het vierde principe is voeding. Goede voeding is essentieel om evenwicht te krijgen tussen prestatie en welzijn. Ik kan je hierin adviseren. Levenskunst is het vijfde principe. Door onwetendheid is de mens nauwelijks in staat om ziekmakende processen zelfstandig tot verandering te brengen. Als therapeut kan ik je helpen je bewust te worden van mogelijke oorzaken van ziek zijn.

Wat is reflexzonetherapie?

Lang geleden heeft men al ontdekt dat via reflexpunten op onder andere de voeten, de organen en weefsels van het lichaam op een positieve manier beïnvloed kunnen worden. De stimulatie van de reflexpunten geeft in de corresponderende organen en weefsels een betere doorbloeding, zorgt voor afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en balanceert het meridiaanstelsel. Op deze manier wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam ingeschakeld. Dit geeft de meest natuurlijke vorm van herstel. Op het hele lichaam zijn reflexpunten aanwezig. Bij een ademsessie worden bijvoorbeeld reflexzone punten op de romp gestimuleerd.

Voor wie?

Reflexzonetherapie is geschikt voor iedereen.

De behandeling helpt bij allerlei lichamelijke klachten, stress en psychisch- en emotionele belasting. Dit kunnen acute of chronische klachten zijn. Om concrete voorbeelden te geven volgt hier een opsomming van problemen die kunnen verminderen na voetreflex massage: spier/gewrichtsklachten, rugklachten, menstruatiepijn, darmklachten, obstipatie, maagklachten, luchtwegproblemen, hoofdpijn, bellse parese, migraine, stress, rouwverwerking, emotionele disbalans, vermoeidheid, depressieve gevoelens, de overgang, hormonale schommelingen, PCOS etc. Ook bij relatieproblemen, levensvragen of trauma's kan ik je begeleiden.

Wat heeft deze therapie jou te bieden

Tijdens een behandeling worden de voeten gemasseerd. Afhankelijk van de hulpvraag maak ik een behandelplan waarin verschillende massages worden opgenomen. Ik geef massages via het neurologisch systeem (zenuwuiteinden op de voet) en/of via het energetisch systeem (chakra’s, meridianen). De massage zorgt ervoor dat het lichaam gereinigd wordt en afvalstoffen worden uitgescheiden. Het zorgt ervoor dat je opgeladen bent waardoor je ontspannen door het leven gaat. De massage staat niet op zichzelf. Door gesprekken probeer ik er samen met jou achter te komen wat de oorzaak van je klachten is. Je krijgt inzicht in leefpatronen, gedachten en overtuigingen die je gedurende je leven hebt opgebouwd. Met behulp van oefeningen kun je ook zelf aan de slag. De behandeling is interactief. We gaan samen werken aan jouw ontwikkelingsproces, zodat je later je eigen weg weer kunt bewandelen.

Zwangerschap

Zowel een zwangerschap als de geboorte van je kind is een grote verandering in je leven. Het is prachtig hoe een nieuw leven groeit in jouw buik en het geluk bij de geboorte van je kind is onbeschrijflijk.  De roze wolk bestaat, zeker als je kind gezond is en jouw lichaam zich normaal herstelt. Maar misschien verloopt jouw zwangerschap helemaal niet zo soepel en heb je veel lichamelijke klachten. Of jouw baby is niet de (gezonde) baby die jij verwachtte. Misschien huilt hij/zij veel of loopt het niet zoals je zou willen. Vliegen de hormonen om je oren, ben je zo moe dat je geen stap meer kan zetten…….

Voetreflexzonetherapie kan jou helpen. De massage gaat goed samen met de zorg van jouw verloskundige, huisarts, consultatiebureau en/of yogadocente. Door de massage kunnen zwangerschapskwalen verminderen. Denk daarbij aan misselijkheid, rugpijn, bekkenklachten, obstipatie en alle emotionele onevenwichtigheden. Als het kind in stuitligging ligt kan de behandeling, met of zonder gebruik van MOXA, helpen om de baby te laten draaien. Rond 40 weken zwangerschap kan een overtijdbehandeling helpen op de bevalling op natuurlijke weg te starten. In 2018 is dit bij 60% van de behandelde vrouwen gelukt. De overige hebben niet direct de bevalling als resultaat gehad maar ervaarde wel rust en acceptatie en hebben de behandeling zeer waardevol gevonden. Bel gerust!!

Na de zwangerschap kan je nog lang lichamelijke klachten houden of emoties rond de verandering in je leven. De massages helpen de balans in je leven terug te vinden.

Bij ernstige gezondheidsklachten adviseer ik altijd eerst de huisarts of specialist te raadplegen voor onderzoek en diagnoses. Reflexzonetherapie is een natuurgeneeskundige behandeling die gaat goed samen met reguliere behandelingen en wordt door de zorgverzekeraar vergoed via het aanvullende pakket. (zie verder bij contact).